Кожен другий овоч - імпортний: чиї продукти їдять українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен другий овоч - імпортний: чиї продукти їдять українці

Особисті фінанси
625
Українці їдять в основному продукти вітчизняного виробництва. Але є товари, де наші позиції не такі міцні, як, наприклад, по хлібу або солі. Перш за все, це морепродукти і вино, пише Сьогодні.
У Держслужбі статистики підрахували, що за 9 місяців 2019 року оборот роздрібної торгівлі склав майже 570 млрд грн. Приріст порівняно з трьома кварталами 2018 року – 11,2% або 63,8 млрд грн. При цьому 42,8% зароблених населенням грошей були витрачені на продукти, а 57,2% – на промислові товари.
Цікаво, що 80% куплених населенням продуктів були вітчизняного виробництва і тільки 20% – імпортовані. Найбільше це стосується курячих яєць – 99% їх знесені українськими курами-несучками. Також ми витратили 97,5% грошей на українське м’ясо і тільки 2,5% – на імпортне. Те саме стосується 96% цукру, по 93,6% – ковбас і кухонної солі, 95% – молока, 93% – хліба.
А ось кожен другий куплений фрукт або овоч вирощений за кордоном: наших яблук-груш і ягід куплено всього 48,6%. І кожна друга пляшка вина теж українська – 52%. Не дуже довіряють батьки вітчизняним виробникам дитячого харчування – кожна третя пляшка його випущена за кордоном. Як, до речі, і кожна третя пляшка горілки або коньяку. Натомість пиво п’ємо в основному своє – 91% грошей витрачаємо на нього і в 10 разів менше – на імпортне. Не в Україні спіймана кожна четверта риба і ракоподібні, не у нас виготовлені кожна четверта цукерка або печиво.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас