BNP Paribas's ClimateSeed співпрацює зі світовим банком для прискорення впливу зелених будівель у боротьбі зі зміною клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BNP Paribas's ClimateSeed співпрацює зі світовим банком для прискорення впливу зелених будівель у боротьбі зі зміною клімату

Особисті фінанси
6
ClimateSeed — це одна із шести прийнятих програм BNP Paribas — основного акціонера UKRSIBBANK. Вона компенсує викиди вуглецю у відповідності до сертифікату Zeco Carbon Green Buildings IFC за програмою IFC Edge. Щоб сертифікувати будинки Zero Carbon, розробники нерухомості спочатку зменшують викиди вуглецю від забудови за допомогою екологічної будівельної практики, а потім можуть компенсувати будь-які інші залишки викидів через ClimateSeed. Розробники будівель можуть вибирати з понад 30 проектів, доступних на платформі ClimateSeed, за місцем розташування проекту, типом або SDG типом.
Поки чисті викиди парникових газів, спричинені людиною, повністю не будуть ліквідовані, концентрація СО2 в нашій атмосфері буде продовжувати зростати, що робить неможливим зупинити глобальне потепління. Будівлі та будівництво відповідають за 39% усіх викидів вуглецю у світі. Нейтралітет вуглецю є необхідною умовою стабілізації глобальних температур, і містам доведеться пришвидшити зусилля, щоб досягти своїх цілей в Парижі і навіть перевищити їх, щоб обмежити потепління до 1,5°C.
Проектування та управління міськими районами стало однією з найважливіших проблем розвитку ХХІ століття. В усьому світі близько 60% площі, яка має бути міською до 2030 року, ще належить забудувати. За даними ООН, міста споживають понад 2/3 світової енергії та становлять понад 70% світових викидів CO2. IFC (Група Світового банку) оцінює накопичувальну інвестиційну можливість до 2030 року в $29,4 трлн.
IFC розширила свою програму сертифікації Edge, включаючи будівлі Zero Carbon, посилюючи позитивний вплив на клімат, де забудовники будівель максимально скорочують викиди в будівництві за рахунок енергоефективності та отримання відновлюваної енергії, а потім компенсують інші неминучі викиди шляхом сприяння сталим проектам. ClimateSeed надає розробникам будівель різноманітні проекти зі скорочення вуглецю, щоб компенсувати їх неминучі викиди. Ці проекти пройшли триетапний процес належної перевірки, щоб має забезпечити високу якість. Проекти були сертифіковані за міжнародними стандартами, такими як VCS або Gold Standard, розробники проектів пройшли сувору ретельну банківську перевірку, і нарешті були переглянуті та затверджені комітетом з питань сталого розвитку, що складається з експертів галузі. Усі проекти, що стосуються ClimateSeed, уникають або утримують викиди CO2, а також сприяють досягненню Цілей ООН з питань сталого розвитку.
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас