Ощадбанк може стати учасником ФГВФО в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк може стати учасником ФГВФО в 2020 році

Фондовий ринок
598
Рада з фінансової стабільності, яку очолюють міністр фінансів і глава НБУ, підтримала ідею приєднання Ощадбанку до загальної системи гарантування вкладів фізичних осіб з середини 2020 року.
“План входження банку до складу учасників фонду буде розроблено додатково”, – кажуть в РФС.
Нагадаємо, 11.12.2019 Кабмін зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2571 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи”, який серед іншого передбачає скасування наразі чинної повної державної гарантії на всю суму вкладів фізосіб в Ощадбанку (й відповідно цей держбанк має стати учасником Фонду гарантування, як і решта банківських установ, які працюють на ринку та вклади фізосіб у яких гарантуються Фондом в розмірі 200 тис грн).
У минулі роки доцільність такого кроку мотивувалася, з одного боку, потребою вирівнювання умов роботи на банківському ринку (крім Ощадбанку, більше в жодної з фінустанов – у т.ч. інших держбанків – немає згаданої преференції), а з іншого боку – створенням умов для часткової приватизації Ощадбанку (через можливість входження міжнародної фінансової організації в його капітал й набуття у власність цією міжнародною фінансовою організацією 20% акцій Ощадбанку).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас