У ядрі Linux 5.6 з'явиться повноцінна підтримка стандарту USB 4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ядрі Linux 5.6 з'явиться повноцінна підтримка стандарту USB 4

Фондовий ринок
1676
Реліз великого оновлення ядра Linux 5.5 з безліччю нововведень у стабільній гілці очікується тільки в кінці наступного місяця, але наступна версія Linux з порядковим номером 5.6, чий реліз очікується до квітня, вже зараз є чудовим оновленням. Річ у тім, що поряд з іншими змінами там очікуються вбудований VPN WireGuard і повноцінна підтримка новітнього інтерфейсу USB 4. Про це повідомив головний редактор сайту Phoronix Майкл Ларабел.
Галузева організація USB Implementers Forum опублікувала фінальну специфікацію стандарту USB 4 (або USB 4.0), чиє поширення ознаменує кінець для старого роз’єму USB Type-A (нарешті!), у вересні. Нагадаємо, USB 4 використовує фізичний роз’єм USB Type-C, характеризується пропускною здатністю 40 Гбіт/с і є обернено сумісним з USB 2, USB 3, Thunderbolt 3 і відеовиходом DisplayPort. Потім в жовтні Intel випустила ряд патчів для базової підтримки USB 4 в Linux. А зараз справа дійшла до реалізації повноцінної підтримки.
Отже, ядро ​​Linux 5.6 буде підтримувати USB 4, тунелювання USB 3.x, PCIe, DisplayPort для Thunderbolt, однорангові мережі P2P, оновлення прошивки NMVe-пристроїв, а також загальну віртуальну пам’ять майбутніх графічних адаптерів Intel Xe.
Очікується, що Linux 5.6 буде використовуватися в дистрибутивах Fedora 32 і Ubuntu 20.04 LTS. Перші пристрої з підтримкою USB 4 з’являться на ринку наступного року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас