Податкова запустила сервіс повернення переплачених податків онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова запустила сервіс повернення переплачених податків онлайн

Особисті фінанси
1174
Державна податкова служба України запустила електронний сервіс, який допоможе повернути надмірно або помилково сплачені податки без візиту до податкової інспекції.
Про це повідомили у пресслужбі ДПС.
ДПС запустила новий електронний сервіс, скориставшись яким платник податків може подати заяву про повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені у формі електронного документу”, – ідеться в повідомленні.
Що для цього необхідно:
  • комп’ютер;
  • доступ до мережі інтернет;
  • кваліфікований електронний підпис.
Як подати заяву й повернути надмірно сплачені податки:
  • після її прийняття органом ДПС заява, подана у формі електронного документу, миттєво потрапляє до відповідного електронного журналу.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей

“Запуск сервісу автоматичного повернення помилково або надмірно сплачених податків дозволив мінімізувати втрати часу та коштів на відправку заяв для близько 132 тисяч платників. Саме стільки платників щорічно в середньому подають заяви про повернення коштів з бюджету. За допомогою нового сервісу починаючи з 1 листопада платникам вже повернуто з бюджету більше 700 млн гривень”, – повідомив Сергій Верланов.

Довідка Finance.ua

Штрафи за несплату податків на прибуток:
  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас