Вісім країн Африки перейдуть на єдину валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вісім країн Африки перейдуть на єдину валюту

Світ
1897
Вісім країн західноафриканського економічного та валютного союзу (UEMOA) прийняли рішення про відмову від використання франка КФА і перехід з 2020 року на єдину валюту – еко.
Про це оголосив президент Кот-д’Івуару Алассан Уаттара на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном в Абіджані, повідомляє агентство Анадолу.
Франк КФА в якості грошової одиниці французьких володінь в Західній і Екваторіальній Африці був введений декретом французького уряду від 26 грудня 1945 року.
Уаттара додав, що вісім африканських країн розривають технічні зв’язки з Центробанком і казною Франції, нова валюта буде регулюватися місцевими структурами.
Глава Кот-д’Івуар зазначив також, що Франція відкликає своїх представників з комісії з банківської справи та фінансової політики Центробанку Західної Африки.
Крім того, скасовано умову зберігання половини валютних резервів колишніх французьких володінь в Африці в Центробанку Франції.
«Франція продовжить залишатися країною-гарантом у разі кризи. У разі, якщо країни, що перейшли на еко, не зможуть оплатити витрати на імпорт, Франція зробить це, і тим самим отримає право повернутися в комісію», – сказав Уаттара. Нова валюта еко буде використовуватися в Беніні, Буркіна-Фасо, Гвінеї-Бісау, Малі, Нігерії, Сенегалі, Того і Кот-д’Івуарі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас