Гончарук розповів, що означає Рішення Ради щодо бурштину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гончарук розповів, що означає Рішення Ради щодо бурштину

Казна та Політика
876
Завдяки ухваленню урядового законопроєкту №2240 про легалізацію видобутку бурштину бюджет-2020 отримає суттєві додаткові надходження. Бурштин видобуватимуть в Україні законно. Про це у Facebook написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
“Він (закон) передбачає введення єдиних дозволів на геологічне вивчення бурштинових надр з подальшим видобуванням бурштину на 5 років на ділянки до 10 гектарів. Це означає, що всі земельні питання щодо доступу до покладів бурштину будуть врегульовані. А за незаконний видобуток бурштину передбачається сувора кримінальна відповідальність”, – написав прем’єр-міністр.
Нагадаємо, 19 грудня Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання видобутку бурштину”. За ухвалення урядового законопроекту № 2240 у другому читанні з поправками проголосували 279 народних депутатів.
“Закон покликаний врегулювати відносини з користування надрами з метою видобутку бурштину, забезпечити припинення незаконного видобутку бурштину, забезпечити охорону навколишнього природного середовища при видобутку бурштину і рекультивацію порушених земель”, – зазначено в пояснювальній записці.
Зокрема, законом запропоновано встановити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток, збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку корисних копалин, законність походження яких не підтверджено документами, і за ухилення від рекультивації земель.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас