У Мінфіні пояснили зупинку фінансування деяких держвидатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні пояснили зупинку фінансування деяких держвидатків

Казна та Політика
675
Призупинення фінансування незахищених статей бюджету у грудні 2019 року пов’язане з тим, що деякі державні органи наприкінці року просять про “перекидання” коштів з одних програм на інші.
Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова у FACEBOOK.
“До кінця року залишилось 8 днів. Теоретично, станом на сьогодні більшість важливих видатків повинно було вже давно бути подано в казначейство та на них відкрито асигнування, що насправді більшість відповідальних розпорядників і зробили.
Але, як відомо, щороку саме друга половина грудня – це час спроб безлічі “перекидок” з програми на програму, запитів щодо термінових авансів, подачі хоч якихось документів в казну і решта “освоювань” коштів та проведення каси, на які чомусь не вистачило 11 з половиною місяців року”, – написала вона.
Маркарова заявила, що наразі Мінфін намагається призупинити такі непланові “перекидання” коштів, тому ухвалив рішення призупинити фінансування всіх незахищених статей видатків. Відповідне рішення пов’язане і з тим, що бюджет України недовиконано за доходами через занадто міцний курс гривні.
Голова Мінфіну наголосила, що усі захищені видатки фінансуються у звичному режимі.
“Усі незахищені видатки 11 місяців теж було повністю відкрито до фінансування, але навіть по ним на десятки мільярдів так і не пройшла каса, бо не подано жодного документу чи навіть не проведено тендерів”, – підкреслила міністр.
Раніше Finance.ua повідомляв, що Кабмін заморозив частину бюджетних виплат через брак грошей.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас