Кабмін заморозив частину бюджетних виплат через брак грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заморозив частину бюджетних виплат через брак грошей

Казна та Політика
3105
Державна казначейська служба України до кінця 2019 року фінансуватиме лише захищені статті видатків (зарплата, пенсії, всі соціальні платежі) бюджету, а також усі зареєстровані за 11 місяців зобов’язання, на які відкриті асигнування.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
Як відзначили в пресслужбі, всі інші платежі, які були зареєстровані вже в грудні, будуть проведені після аналізу їх пріоритетності разом з розпорядниками бюджетних коштів, враховуючи невиконання доходів державного бюджету за 11 місяців 2019 року.
У Мінфіні заявили, що дефіцит держбюджету утворився “внаслідок міцнішого, ніж враховано в Державному бюджеті, обмінного курсу гривні, повільнішого зростання імпорту і падіння виробництва тютюнових виробів”.
Водночас народний депутат Олексій Гончаренко оприлюднив доручення прем’єр-міністра України Олексія Гончарука припинити до кінця поточного бюджетного року Казначейством проведення платежів та реєстрацію бюджетних зобов’язань щодо видатків і надання кредитів із загального фонду державного бюджету крім захищених видатків бюджету.
Кабмін заморозив частину бюджетних виплат через брак грошей
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас