Коломойський: «Всі знають, що націоналізація була несправедливою» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський: «Всі знають, що націоналізація була несправедливою»

Фондовий ринок
2822
Напередодні засідання апеляційного суду у справі про законність націоналізації ПриватБанку у 2016 році, колишній власник банку Ігор Коломойський заявив, що очікує на «справедливе рішення суду».
Про це Коломойський заявив у коментарі Reuters.
«Я не хочу створити будь-який тиск на суд, але ж усі знають, що націоналізація була несправедливою», — заявив олігарх.
Так Коломойський прокоментував розгляд апеляції, яку подав Національний банк України на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який у квітні 2019 року визнав націоналізацію ПриватБанку у 2016 році незаконною. Апеляцію має розглянути Шостий апеляційний адміністративний суд 19 грудня.
Зазначимо, що від рішення апеляції, зрештою, залежить подальша доля інших судових справ, у яких колишній власник банку оскаржує націоналізацію. Зокрема, від цього рішення відштовхуватиметься Господарський суд Києва у справі щодо повернення акцій ПриватБанку Коломойському та пов’язаним з олігархом компаніям.
Напередодні у Національному банку України повідомили, що у разі, якщо суд стане на сторону Коломойського, то ПриватБанк буде визнано неплатоспроможним — держава забере з нього близько 155 мільярдів гривень докапіталізації, які внесли після націоналізації. Потребу у цих коштах банк відчув через те, що колишні власники вивели з нього близько 5,5 мільярда доларів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас