В НБУ назвали плюси від зміцнення курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали плюси від зміцнення курсу

Валюта
2188
Міцний курс гривні одночасно формує економію в частині витрат при валютних запозиченнях і обслуговуванні валютного боргу, а також на державні закупівлі товарів, що імпортуються, крім того, сильна гривня сприяє здешевленню енергоносіїв та зменшенню темпів трудової міграції.
Як повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів, про це під час зустрічі з представниками уряду заявили члени правління Національного банку України.
«Плюси від зміцнення курсу є і для компаній-експортерів, відзначили члени правління НБУ. По-перше, це частково знижує собівартість продукції, яка буде направлятися на експорт, адже до 50% витрат українських експортерів прямо або опосередковано здійснюються в іноземній валюті (сировина, обладнання, паливо і т.д.). По-друге, зміцнення обмінного курсу збільшує конкурентоспроможність українських компаній в залученні робочої сили», – сказано в повідомленні.
При цьому спад виробництва в металургії, який спостерігається в останні місяці, обумовлений не зміцненням курсу, а перш за все падінням цін на метали на світових ринках.
Як відзначили представники НБУ, у вересні-жовтні світові ціни на сталеву продукцію були на 20% нижче, ніж рік тому.
Як наслідок, падіння обсягів виробництва чорних металів спостерігається не тільки в Україні, але і в Німеччині, Франції, Іспанії.
При цьому при несприятливих зовнішніх цінових умовах українські металургійні заводи намагалися максимально корисно використовувати час і провести заплановані раніше ремонти, що і позначилося на показниках виробництва галузі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас