НБУ затвердив нововведення у підписанні банківських документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ затвердив нововведення у підписанні банківських документів

Особисті фінанси
1207
Відтепер фізичні особи, що є клієнтами банків, зможуть підписувати банківські документи цифровим власноручним підписом – стилусом – на електронному сенсорному пристрої.
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Мета впровадження підпису документів стилусом – спростити процедури підписання документів між банками та їх клієнтами – фізичними особами в електронному вигляді, адже нині лише невелика кількість населення України використовує кваліфіковані електронні підписи.
“Модель підписання документів цифровим власноручним підписом на електронному сенсорному пристрої – сучасний і зручний інструмент, що надає можливість швидко здійснити підписання електронного документа”, – зазначають у НБУ.
Що це дасть:
  • покращить умови обслуговування банками фізичних осіб;
  • оптимізує документообіг у діяльності банків через упровадження цифрових технологій та безпаперових бізнес-процесів;
  • дозволить побудувати ефективні процеси у роботі агентів банку з клієнтами-фізичними особами із застосуванням цифрового власноручного підпису.
Нововведення набирає чинності з 17 грудня 2019 року.
Порядок застосування цифрового власноручного підпису в банківській системі України затверджений постановою Правління Нацбанку від 13 грудня 2019 року № 151.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі з них ми зібрали у спеціальному сервісі. Посилання нижче:

Оцінити і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас