Рахункова палата повідомила про ризик невиконання бюджету-2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата повідомила про ризик невиконання бюджету-2019

Казна та Політика
445
Рахункова палата України відзначає високий ризик невиконання плану доходів державного бюджету за підсумками 2019 року, що спричинить недофінансування запланованих видатків.
Як вказано на сайті відомства, в результаті зросте кредиторська заборгованість, витрати на погашення якої на 2020 рік не заплановано, а також буде відстрочено завершення інвестиційних проектів, що викличе зростання кількості об’єктів незавершеного будівництва та їх вартості.
Як зазначили в Рахунковій палаті, навіть з урахуванням скорочення планових показників на 9,8 мільярда гривень недонадходження доходів загального фонду держбюджету склали 51 мільярд гривень. Зокрема, за січень-листопад план з податку на додану вартість з ввезених в Україну товарів не виконано на 12,4%, з акцизного податку з вироблених в Україні товарів – на 22,5%.
Зазначається, що в січні-листопаді фінансування загального фонду держбюджету здійснювалося насамперед за рахунок державних запозичень, які склали 384,2 мільярда гривень, або на 0,2% вище плану.
При цьому план надходжень від приватизації держмайна не виконаний на 96,6%.
Також повідомляється, що план видатків загального фонду держбюджету за 11 місяців не виконано майже на 8%, в тому числі за більшістю бюджетних видатків – через низьку виконавську дисципліну учасників бюджетного процесу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас