Запуск ринку землі: українцям дали пораду, як заробити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск ринку землі: українцям дали пораду, як заробити

Особисті фінанси
4473
Після запуску вільного ринку землі українці не повинні поспішати з продажем своїх земельних паїв – в середньостроковій перспективі вони можуть добре заробити.
Як правильно розпорядитися своєю землею, розповів депутат Верховної Ради від “Слуги народу”, член парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.
На питання, що вигідніше для землевласників – продати пай або здати в оренду, депутат запропонував економічну модель з перспективою на п’ять років наперед.
“Наприклад, є молода сім’я. 20-річні одружуються, живуть у селі, хочуть переїхати в місто – Хмельницький, Черкаси, немає різниці. Їхні батьки, бабусі-дідусі, мають 8-10 паїв, 16-20 га землі… Я б цю землю заклав у банк, отримав би дешевий кредит під маленькі відсотки. Ці гроші дав би молодим, щоб купили житло собі в обласному центрі, могли там працювати і жити”, – розповів він.
“Якщо вони не хочуть переїхати, залишаються в селі, треба ці кошти залучити і купити якусь техніку – культиватор, плуг, ще щось. Одночасно здати в оренду цю землю і за рахунок коштів, отриманих з оренди, гасити кредит. Тоді за 7-8 років залишиться і земля, і вже завтра почнуть кредитні кошти працювати, і буде за що гасити кредит”, – поділився рецептом нардеп.
На думку Солончука, це найкраща модель для українців, які мають економічні довгострокові плани.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас