Зеленський пропонує внести зміни до закону про децентралізацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пропонує внести зміни до закону про децентралізацію

Казна та Політика
1324
Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №2598 “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)”.
Законопроект зареєстрований на сайті парламенту 13 грудня. Водночас текст законопроекту, який пропонує внести зміни до основного закону в частині децентралізації, поки не опублікований.
Раніше “Коментарі” писали, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначив, що наступного року планується завершити реформу децентралізації. Експерти розповіли нашому виданню, що ще необхідно зробити, а також, чи реально використовувати децентралізацію для реінтеграції тимчасово непідконтрольного Донбасу.
Крім того, Кабінет міністрів України пояснив, навіщо потрібно міняти Конституцію в частині децентралізації. Зазначається, що в Україні необхідно створити Європейський адміністративно-територіальний устрій. Ввести субсидіарність, щоб питання вирішувалися на тому рівні, де це буде найбільш ефективно. Так, хочуть зробити, щоб влада на місцях стала незалежною в прийнятті рішень, але в межах тільки своїх повноважень. Також планується, щоб фіксована частина грошей залишалася на місцях. У цьому плані децентралізація вже і так діє в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас