Нафтогаз почав буріння надглибокої свердловини на Шебелинському родовищі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз почав буріння надглибокої свердловини на Шебелинському родовищі

Фондовий ринок
1978
Нафтогаз почав буріння надглибокої свердловини на Шебелинському родовищі в рамках спільного проекту з Schlumberger. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАК “Нафтогаз України”.
“Вчора почалося буріння свердловини 888 на Шебелинському газоконденсатному родовищі. Проект реалізується в рамках контракту на надання комплексних технічних послуг з компанією Schlumberger, яка є одним зі світових лідерів у галузі нафтогазових сервісів. Свердловина 888 дозволить здійснювати видобуток газу з глибинних горизонтів. Очікується, що її стартовий дебіт складе близько 100 тис. куб. м на добу з подальшим зростанням”, – йдеться в повідомленні.
Зазначено, що за умови успішного завершення буріння в червні наступного року, пошуково-розвідувальна свердловина може підтвердити наявність покладів газу, здатних забезпечити приріст балансових запасів до 1,5 млрд куб. м газу.
“Шебелинка 888 – це без перебільшення проект національного значення для українського газовидобутку. Якщо цей проект буде успішним, ми істотно посилимо нашу ресурсну базу, зможемо збільшити обсяг видобутку і наблизимо енергонезалежність України”, – сказав голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.
За словами директора дивізіону “Інтегрований газ” Андрія Фаворова, Нафтогаз концентрує зусилля на дорозвідці наявних покладів у глибоких горизонтах, і цей проект дозволить точно оцінити потенціал резервів на великих глибинах Шебелинського родовища.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас