Лідери та аутсайдери в ремонті й будівництві доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери та аутсайдери в ремонті й будівництві доріг

Казна та Політика
634
Обласні державні адміністрації не змогли освоїти кошти, виділені їм на ремонт автодоріг. До кінця року в Дорожньому фонді залишаються невикористаними 2,8 млрд гривень.
Про це повідомив радник прем’єр-міністра Юрій Голик у Facebook
Загалом у 2019 році на ремонт і утримання доріг областями в Дорожньому фонді було закладено 14,6 млрд гривень. На ці кошти обласні адміністрації мали підтримувати в належному стані обласні та сільські дороги, а 20% від суми можна було використовувати на ремонт доріг в межах населених пунктів.
“Станом на 30 листопада в ОДА надійшло 13,7 млрд грн. Здавалося б, ось воно, щастя. Гроші впали з неба, просто використовуй їх. Але ні. Наявність грошей – це не завжди якісні дороги. Потрібен ще менеджмент”, – зазначає Голик.
З цих коштів обласні адміністрації використали лише 10,09 млрд гривень. 2,8 млрд залишилися невикористаними. “2,8 млрд грн – це приблизно 155-170 км траси типу Запоріжжя – Маріуполь”, – уточнює радник прем’єр-міністра.
Лідерами виявилися Хмельницька, Харківська та Дніпропетровська ОДА, які використали понад 95% Дорожнього фонду кожна.
Аутсайдери – Чернівецька, Івано-Франківська, Житомирська і Донецька ОДА, які використали в середньому 45% Дорожнього фонду.
“Сукупний залишок невикористаного Дорожнього фонду за цими чотирма ОДА – 1 млрд грн. Але це тільки частина проблеми, коли гроші є, гроші на рахунках, але гроші не використовуються. Друга частина проблеми – це як саме були використані ці гроші”, – уточнює Голик.
Згідно з даними Рахункової палати, лише в Дніпропетровській та Івано-Франківській областях більшу частину коштів витрачають на капітальний ремонт доріг (84,1% і 83,7% відповідно).
“Наведені цифри і результати – це, більшою мірою, результат логіки, закладеної у використання Дорожнього фонду кожної з областей главами ОДА, які очолювали їх в першому півріччі цього року. Нинішнім главам ОДА залишалося тільки використовувати вже закладену їх попередниками логіку. Хтось з цим впорався, хтось навіть з цим впоратися не зміг”, – зазначив радник прем’єр-міністра.
Він пообіцяв незабаром оприлюднити аналітику щодо використання Дорожнього фонду обласними адміністраціями і запевнив, що наступного року вольниця і ямкові ремонти закінчаться.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас