Скільки українцям коштуватиме «бум» на відновлювальну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українцям коштуватиме «бум» на відновлювальну енергетику

Енергетика
5106
За розрахунками Міністерства енергетики та захисту довкілля, через затягування у розгляді змін до системи стимулювання розвитку відновлювальної енергетики, споживачам доведеться заплатити 42 мільярди гривень на виплату завищених «зелених тарифів» у 2020 році.
Про це йдеться у повідомленні відомства.
У Міненерго зазначають, що через «бум» на будівництво «зелених» електростанцій в Україні, навесні 2020 року державі доведеться обмежити генерацію дешевої атомної енергетики, а дорогу генерацію альтернативними електростанціями доведеться збалансовувати активнішою роботою теплоелектростанцій.
«Усі ці фактори призведуть до збільшення вартості електричної енергії для кінцевих споживачів, що за сучасної економічної ситуації в Україні є проблематичним. Ситуацію погіршують тенденції зниження економічної активності великими споживачами електричної енергії через несприятливі умови на зовнішніх ринках, що призведе до подальшого суттєвого зменшення споживання електричної енергії», — повідомляють у Міненерго.
Разом з тим, там зазначають, що не підтримують зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт, яким депутати пропонують провести реструктуризацію за «зеленими тарифами», тобто здійснити їхнє зменшення на добровільних засадах.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас