Держава повинна знайти компроміс щодо "зеленого" тарифу - еколог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава повинна знайти компроміс щодо "зеленого" тарифу - еколог

Енергетика
438
Влада повинна знайти компромісне рішення проблеми “зеленого” тарифу, щоб зберегти довіру інвесторів, які розвивають альтернативну енергетику в Україні. Про це заявила президент професійної асоціації екологів Людмила Циганок.
Вона зазначила, що зростання інвестицій в Україну стримує недовіру, яка є у бізнесу до дій української влади, і цю ситуацію потрібно змінювати.
“Ми робили опитування стейкхолдерів, чи є взагалі перепони, і які головні перешкоди для того, щоб інвестиції в Україну приходили. І 80% стейкхолдерів сказали, що єдина перешкода – це недовіра бізнесу, інвестора до влади, до держави. Як довіру повернути, як знайти цю золоту середину, поки всі стейкхолдери – маються на увазі і представники державних органів влади, і представники бізнесу, і інвестори – активно включаються в діалог, шукають відповіді”, – сказала Циганок.
На думку еколога, інвестори, що вкладають кошти в проєкти з розвитку альтернативної енергетики, вимагають відкритого і чесного діалогу з владою для вирішення проблем, що виникли, зокрема щодо “зеленого” тарифу. Вона вважає, що запропонований депутатами комітету з питань економічної політики законопроєкт № 2543 є компромісним, і його ухвалення стане позитивним сигналом для інвесторів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас