Населення цьогоріч вивело за кордон 85 млн євро за е-лімітами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення цьогоріч вивело за кордон 85 млн євро за е-лімітами

Особисті фінанси
528
З 7 лютого 2019 року, коли було скасовано електронні ліцензії і замість них запрацювали автоматичні е-ліміти, фізичні особи переказали за кордон в межах таких лімітів понад 85 млн євро. Ця сума в кілька разів менша за середньоденний обсяг торгів на міжбанківському ринку.
Про це повідомляє пресслужба регулятора.
“В межах валютної лібералізації Національний банк удвічі збільшив е-ліміт для деяких валютних операцій фізичних осіб з переказу коштів, зокрема для здійснення інвестицій за кордон чи розміщення на іноземних рахунках, – до 100 тис. євро на рік. Цей крок передбачений дорожньою картою валютної лібералізації і є логічним з огляду на подальше поліпшення макроекономічної ситуації в Україні”, – йдеться в повідомленні.
Зміни наберуть чинності 18 грудня 2019 року.
Громадяни, які вже переказали 50 тис. євро у межах попереднього ліміту, зможуть переказати аналогічну суму в межах нового ліміту вже до кінця цього року.
Відповідно до Дорожньої карти валютної лібералізації:
  • остаточне скасування е-ліміту для фізичних осіб стане можливим не раніше ухвалення та імплементації пакету законопроектів щодо протидії BEPS (Плану протидії розмивання бази оподатковування та виведенню прибутку з-під оподаткування).
З дотриманням е-ліміту фізичним особам дозволяється переказувати іноземну валюту (або гривні) за кордон або на поточні рахунки нерезидентів – юридичних осіб, відкритих в Україні, для:
  • виконання власних зобов’язань перед нерезидентом за договором страхування життя;
  • здійснення інвестиції за кордон;

Картки для тих, хто багато витрачає

  • розміщення коштів на власному рахунку за межами України;
  • надання нерезиденту позики в іноземній валюті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас