Зеленський пропонує спростити отримання українського громадянства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський пропонує спростити отримання українського громадянства

Казна та Політика
627
Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект щодо спрощення процедури отримання українського громадянства для деяких категорій осіб.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Так, Зеленський пропонує при отриманні громадянства України замінити заяву про зобов’язання припинити громадянство іншої країни на подання декларації про відмову від іноземного громадянства для тих, хто проходив або проходить військову службу за контрактом, допомагав у забезпеченні національної безпеки і оборони, а також для громадян держави-агресора або держави-окупанта, які зазнали переслідувань.
Згідно із законопроектом, особи, які претендують на держслужбу, службу в органах місцевого самоврядування та в правоохоронних органах будуть зобов’язані подавати декларацію про відсутність іноземного громадянства.
Проект закону також розширює коло осіб, які мають підстави для отримання громадянства України за територіальним походженням, скорочує список незалежних від людини причин неотримання документа про припинення іноземного громадянства, переглядає підстави для втрати громадянства України і уточнює підстави для скасування рішення про отримання громадянства.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас