Мінімальний оклад для бюджетників визначатиме Кабмін - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальний оклад для бюджетників визначатиме Кабмін - законопроект

Казна та Політика
5678
На сайті Мінсоцполітики оприлюднено законопроєкт “Про внесення зміни до розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України щодо мінімального розміру посадового окладу”.
Мінсоцполітики пропонує затверджувати мінімальний розмір посадового окладу для бюджетників у Держбюджеті за поданням КМУ.
“Від розміру реально обрахованого прожиткового мінімуму мають залежати тільки соціальні виплати, які є основним джерелом існування. Це, в свою чергу, має створити можливості для ефективного бюджетного планування, а також забезпечить передумови для суттєвого підвищення прожиткового мінімуму”, – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.
Виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів, у законі про Держбюджет за поданням КМУ буде затверджуватися мінімальний розмір посадового окладу для таких категорій:
  • для працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери;
  • для працівників державних органів, органів прокуратури, суддів;
  • для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.
Як процедура проходить зараз. Для визначення розмірів посадових окладів для працівників установ, закладів організацій окремих галузей бюджетної сфери, для працівників державних органів, органів прокуратури, суддів, для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу застосовується як розрахункова величина прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року.
Мета змін:
  • запровадження більш прозорого механізму встановлення цих виплат, а також створення можливості для ефективного бюджетного планування та забезпечення передумов для підвищення прожиткового мінімуму.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас