Президент ставить амбітні цілі щодо утеплення житла на 2020 рік - Оржель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент ставить амбітні цілі щодо утеплення житла на 2020 рік - Оржель

Енергетика
655
Президент України Володимир Зеленський ставить перед Міністерством енергетики та захисту навколишнього середовища амбітні цілі щодо енергомодернізації житлового фонду на наступний рік.
Про це заявив глава відомства Олексій Оржель під час “Енергомарафону. Енергоефективність по-європейськи”.
“Президент ставить неймовірно амбітні цілі, щоб уже наступного року цілі квартали були енергомодернізовані та щоб у результаті ми отримали вже ті результати, які можна показати українцям. По-друге, щоб говорили вже про чіткі результати”, – сказав він.
За словами міністра, енергоефективність визначена пріоритетом як на міжнародному рівні, так і в рамках нового об’єднаного Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.
“Міністерство не просто так було створено. Це ще один напрямок, який є пріоритетом номер один. Потрібно розуміти, що не вироблена кіловат-година на гігакалорію та інші види енергії і, відповідно, не спожита є найкращим показником з екології”, – підкреслив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • У червні 2017 року Верховна Рада ухвалила закон про створення в Україні Фонду енергоефективності, метою якого є надання фінансової та технічної допомоги для енергомодернізації житлового фонду України.
  • Програми фонду передбачають компенсацію 50% витрат на заміну в багатоповерховому секторі будівельних матеріалів більш ефективними, енергоаудит, проектні й енергосервісні роботи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас