СБУ викрила мільйонні махінації з виплатами з Фонду соцстраху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила мільйонні махінації з виплатами з Фонду соцстраху

Кримінал
790
Служба безпеки України (СБУ) викрила у Львівській області масштабні махінації з виплатами з Фонду соціального страхування через професійні захворювання. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Повідомляється, що в результаті махінацій з боку керівника однієї з медико-соціальних експертних комісій та його підлеглих Фонду соцстрахування завдано збитків у розмірі понад мільйон гривень.
“Голова однієї з медико-соціальних експертних комісій протягом року спільно з іншими особами безпідставно встановлювали працівникам місцевих промислових підприємств діагнози з придбання профзахворювань. Сфальсифіковані медичні висновки надалі використовували для незаконного отримання щомісячних соціальних виплат”, – повідомили в СБУ.
Керівнику МСЕК повідомлено про підозру за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 27 (співучасть у злочині), ч. 1 і 3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Четверо інших фігурантів підозрюються за статтями 366 і 358 КК України. Обвинувальні акти направлено до суду.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас