ВР дозволила підписати зміни до закону про ринок е/е з нормою про імпорт з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР дозволила підписати зміни до закону про ринок е/е з нормою про імпорт з РФ

Енергетика
477
Парламентарі на засіданні в четвер не підтримали проект постанови №2233-п про скасування ухваленого Верховною Радою законопроекту про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії”.
Проект постанови №2233-п про скасування рішення Верховної Ради України від 4 грудня про ухвалення у другому читанні та в цілому як закону проекту ЗУ про внесення змін до Закону України “Про ринок електричної енергії” подав народний депутат України Михайло Бондар від фракції “ЄС”.
За словами автора проекту постанови, ухвалений законопроект призведе до порушення зобов’язань України за Договором про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині реформування, розвитку енергетичної галузі та стимулювання інвестицій до неї.
Нагадаємо, у документі передбачена правка, якою “забороняється продаж та/або постачання електричної енергії, імпортованої з Російської Федерації, за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку. З метою уникнення надзвичайної ситуації в об’єднаній енергетичній системі України Кабінет міністрів України має право скасовувати заборону, встановлену абзацом першим цієї частини, визначивши термін поновлення дії такої заборони”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас