ЄБРР виділить Молдові $50 млн на альтернативну закупівлю газу у "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить Молдові $50 млн на альтернативну закупівлю газу у "Нафтогазу"

Фондовий ринок
222
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Молдові акредитив $50 млн на забезпечення альтернативних закупівель природного газу протягом місяця у НАК “Нафтогаз України”, якщо припиниться транзит російського газу через Україну.
Відповідну угоду підписали в середу в Кишиневі прем’єр-міністр республіки Іон Кіку і керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео Патроне.
“Уряд протягом усього періоду працював над резервними сценаріями. Сьогодні ми підписали угоду, що забезпечує Молдову газом в якості резервного сценарію. Підкреслюю, що це резервний варіант, який буде застосовуватися тільки в разі припинення транзиту через Україну”, – зазначив прем’єр.
“Цей кредит на 50 млн. доларів буде використовуватися тільки, якщо доведеться шукати альтернативні шляхи імпорту газу, а у оператора “Молдова-газ” забракне для цього коштів. Це дуже важливий крок, ми впевнені, що наша співпраця з ЄБРР та іншими зовнішніми партнерами в частині підвищення енергетичної безпеки має особливу значущість і триватиме”, – підкреслив Кіку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас