НБУ змінив порядок розрахунку та публікації курсів валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив порядок розрахунку та публікації курсів валют

Валюта
1858
Нацбанк публікуватиме щоденний офіційний курс гривні до усіх іноземних валют до 16.00. Раніше так оперативно публікувався лише офіційний курс гривні до долара США.
Про це повідомляє пресслужба регулятора.
“Для більшої зручності бізнесу та громадян Національний банк публікуватиме щоденний офіційний курс гривні до усіх іноземних валют до 16.00, починаючи з 27 грудня 2019 року. Раніше так оперативно публікувався лише офіційний курс гривні до долара США, а курс до решти іноземних валют та банківських металів оприлюднювався до 18.00”, – ідеться в повідомленні.
Що нового:
  • на щоденній основні офіційний курс гривні розраховуватиметься до валют, що входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют, а також валют, емітентами яких є країни з ТОП-30 найбільших торгових партнерів України за попередній рік. Сьогодні таких валют – 35;
  • офіційний курс до інших іноземних валют публікуватиметься щомісячно;
  • на щоденній основі публікуватиметься облікова ціна банківських металів, які входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют (наразі це золото, срібло, платина та паладій);
  • усі ці переліки оновлюватимуться щорічно з урахуванням змін в зовнішній торгівлі.

Найкращі картки для валютообміну

Як розраховуватимуть курс:
  • для пришвидшення розрахунку та оприлюднення офіційного курсу гривні Національний банк використовуватиме у якості крос-курсів котирування BFIX іноземних валют у торговельно-інформаційній системі Bloomberg, які є міжнародно визнаними бенчмарками валютного ринку.
  • офіційний курс гривні буде розраховуватися не за сто, а за одну одиницю іноземної валюти, тобто у форматі 1 дол. США = 23,6885 грн (станом на 10 грудня 2019 року).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас