Польська компанія вимагає від російської "Транснафти" компенсації за брудну нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська компанія вимагає від російської "Транснафти" компенсації за брудну нафту

Енергетика
191
Виплатити компенсацію за завдані збитки в зв’язку з транспортуванням забрудненої нафти вимагатиме польська нафтова компанія PKN Orlen у російської “Транснафти”. Про це повідомив голова правління PKN Orlen Даніель Обайтек в Twitter.
За його словами, польська компанія вже подала офіційне звернення про те, що по нафтопроводу “Дружба” було транспортовано забруднену нафту. PKN Orlen має намір отримати 100% відшкодування.
“Компенсація включить витрати, пов’язані з переробкою цієї сировини, захистом установок і додатковими закупівлями сирої нафти. Ми сповнені рішучості відшкодувати всі завдані нами збитки”, – зазначив голова правління.
Нагадаємо, в липні 2019 року Російська Федерація виплатила Україні компенсацію в розмірі 2,3 млн євро за забруднення нафтопроводу “Дружба”. Ця сума дозволила покрити недоотриманий дохід компанії, викликаний тимчасовою зупинкою транзиту в квітні поточного року.
Трохи раніше російський концерн “Транснефть” заявив, що компенсує збиток, заподіяний відвантаженням забрудненої нафти, казахстанським вантажовідправникам.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас