Естонія і Фінляндія впровадили газопровід Balticconnector — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія і Фінляндія впровадили газопровід Balticconnector

Енергетика
303
Естонія і Фінляндія офіційно ввели в експлуатацію газопровід Balticconnector, який з’єднав газотранспортні системи двох країн.
“Його відкриття означає створення єдиного прибалтійсько-фінської газового ринку, він вперше об’єднає газові ринки трьох європейських країн – Фінляндії, Естонії та Латвії в єдиний балтійський ринок”, – повідомили в естонській енергокомпанії Elering.
За даними компанії, Balticconnector – найбільший інфраструктурний проект Естонії та Фінляндії, і один з ключових проектів газового ринку Європейського союзу. Разом зі споруджуваною газовою змичкою між Литвою і Польщею GIPL він дозволить посилити інтегрованість країн Балтії в єдиний ринок ЄС.
Вартість газопроводу Естонія-Фінляндія разом з реконструкцією газопроводу в Латвії склала близько 300 млн євро, Європейський Союз виділив на ці цілі фінансування в розмірі понад 200 млн євро.
Підводна частина Balticconnector проходить по дну Фінської затоки від Естонського міста Палдіскі до фінського Інкоо і становить 77 кілометрів. По суші 55 км проходить по території Естонії і 21 км по території Фінляндії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас