Дешеві кредити на бізнес: стали відомі нові деталі програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дешеві кредити на бізнес: стали відомі нові деталі програми

Кредит&Депозит
1665
Видавати кредити під 5-9% річних для розвитку власного бізнесу планують через Німецько-український фонд. Його повністю передали у підпорядкування Міністерству фінансів України.
Про це повідомляє Урядовий портал.
«Рішення про передачу Фонду у повне управління Мінфіну з метою розділення функцій управління та здійснення регуляторного нагляду за діяльністю Фонду. Це дозволить уникнути конфлікту інтересів та підвищити ефективність використання коштів. Фахівці Міністерства здатні активізувати роботу Фонду та надати бізнесу країни необхідні кошти під реалістичні, корисні та прибуткові проекти», — сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Засновниками Фонду є НБУ та Уряд в особі Міністерства фінансів. Раніше 50% статутного капіталу Фонду належали Кабінету Міністрів, решта 50% — Національному банку України.
Після ухвалення депутатами закону про «спліт» НБУ відповідно отримав повноваження з регулювання та нагляду за діяльністю небанківських фінансових установ, до яких належить Німецько-український фонд, і не може одночасно виступати його власником.
Фінансування програми кредитування з державного бюджету складе мінімум 5 млрд грн в 2020 році.
Що передбачає програма:
  • видача кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочі місця;
  • під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставку буде знижено на 0,5%;
  • під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
  • сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.
Програма запрацює з 1 лютого 2020 року.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас