З 2021 року ЗНО з математики в Україні стане обов'язковим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2021 року ЗНО з математики в Україні стане обов'язковим

Казна та Політика
4308
З 2021 року Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з математики стане в Україні обов’язковим.
Про це розповіла міністр освіти і науки Ганна Новосад.
За її словами, оцінювання “буде дворівневим”.
“У 2020 році змін не буде, а з 2021-го ЗНО з математики стане обов’язковим. Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися. Нам потрібно усвідомити, що проблема є з математичних знань”, – зазначила Новосад.
Міністр пропонує “побороти страх дітей перед математикою” через зміну методик викладання.
“Ми повинні в цілому побороти страх дітей перед математикою – це має стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання. Тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять. І потім це супроводжує все життя. Насправді через нормальні методики викладання, нормальний зміст програми, дуже важливо цей страх перед предметом побороти. І дати дітям впевненість у собі”, – впевнена Новосад.
Міністр також закликала не розглядати “як велику трагедію” результати дослідження освітніх досягнень учнів PISA, згідно з яким Україна опинилася на рівні “нижче середнього” серед 79 країн.
“Треба бачити також великий позитив, що наші результати є більш-менш хорошими. Так, у читанні та природничих науках вони незначно нижчі, ніж у середньому в країнах Організації економічного співробітництва та розвитку. Це не найгірші результати, які показали 78 країн, представлених у звіті. Про це важливо говорити, тому що фарбуватися в чорне – теж не вихід. Але, безперечно, PISA показала, що у нас є окремі величезні проблемні точки, які ми повинні визнати, прийняти і виробити план дій. Мова йде про математику. Це та галузь, за якою ми показали погані результати. 36% наших учнів, п’ятнадцятирічних підлітків, не досягають навіть базового рівня”, – заявила Новосад.
У зв’язку з цим в Міністерстві можуть переглянути програми навчання, а також думають над можливістю додати години на вивчення математики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас