Чи може іноземець обрати спрощену систему оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи може іноземець обрати спрощену систему оподаткування

Казна та Політика
591
Фізичні особи – іноземці або особи без громадянства, які зареєстровані суб’єктами господарської діяльності, можуть обрати спрощену систему оподаткування, якщо вони відповідають сукупності критеріїв, що передбачені гл. 1 р. XIV Податкового кодексу України.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у Львівській області.
“Відповідно до Податкового кодексу України фізична особа – підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим главою 1 розділом XIV Податкового кодексу України, та реєструється платником єдиного податку у визначеному порядку”, – ідеться в повідомленні.
Кого вважають резидентами:
  • іноземців та осіб без громадянства, які зареєстровані підприємцями згідно із законодавством України;
  • якщо особа має місце постійного проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо має більш тісні чи економічні зв’язки (центр життєвих інтересів) в Україні;
  • якщо фізична особа не має місця постійного проживання у жодній з держав, але перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від’їзду) протягом періоду або періодів податкового року.
Як здійснити перехід на спрощену систему оподаткування:
  • фізичній особі – підприємцю необхідно впевнитися у відповідності всім вимогам тієї групи платника єдиного податку, яку хоче обрати;
  • у разі задоволення всім умовам підприємцю необхідно не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року), подати до податкової служби заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас