Експерт вказав на позитивні зрушення в Парижі щодо газового питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вказав на позитивні зрушення в Парижі щодо газового питання

Енергетика
355
Після “нормандського саміту” в Парижі, в рамках якого відбулася зустріч глав держав України і Росії, Президент Володимир Зеленський зазначив, що продовження газового контракту на рік вже не обговорюється. Він переконаний, що Києву вдасться домогтися кращих умов в питанні продовження транзиту російського блакитного палива в Європу.
Таким чином, можна говорити про позитивні зрушення в переговорному процесі, зазначив у коментарі сайту “Сегодня” експерт з питань енергетики Валентин Землянський.
“Принаймні в політичній частині обговорення контракту намітилися зрушення, які швидше за все стануть орієнтирами для учасників переговорів надалі.
Це і строки укладення контракту, і питання Стокгольма (Стокгольмський арбітраж. – Ред.) – наскільки я розумію, там теж певні домовленості є. Тому з обережним оптимізмом можна сказати, що є певні напрацювання, але далі все буде залежати від результатів переговорів у Брюсселі в тристоронньому форматі”, – сказав експерт. Дата тристоронньої міністерської зустрічі по газу Росії, ЄС і України для узгодження умов постачань і транзиту російського газу в ЄС з 1 січня ще не визначена. Передбачається, що питання з датою буде вирішено протягом грудня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас