СБУ викрила схему розкрадання грошей для дитсадків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила схему розкрадання грошей для дитсадків

Кримінал
1456
Служба безпеки України (СБУ) викрила керівників одного з департаментів міськради Южноукраїнська Миколаївської області у розкраданні грошей, призначених для реконструкції дитсадків.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Відзначається, що в 2018 році чиновники уклали договір з комерційною структурою на проведення капітального ремонту міського дитячого садку. При цьому фігуранти справи штучно завищили вартість виконаних робіт і використаних промислових матеріалів. Для виведення грошей в “тінь” чиновники залучили представників фірми підрядника.
За оцінкою експертів, угода завдала державі збитків на 1,3 млн гривень.
Під час обшуків у міській раді, в офісних і складських приміщеннях підрядної організації, а також в квартирах і автомобілях фігурантів справи, зокрема екс-керівника департаменту міськради, виявили печатки, документацію та інші речові докази.
В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас