Румунія створює умови для реверсних поставок з "Турецького потоку" в Молдову і Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія створює умови для реверсних поставок з "Турецького потоку" в Молдову і Україну

Енергетика
665
Румунський оператор Transgaz хоче втричі збільшити обсяг потужностей, запропонованих до бронювання на імпорт газу в Україну на 20 січня 2020 року. Про це повідомляє ICIS.
За інформацією агентства ICIS, у понеділок, 16 грудня, на найближчому аукціоні регіональної платформи RBP румунський оператор ГТС Transgaz, ймовірно, запропонує до продажу на цьому напрямку трохи більше ніж 150 ГВт-год на добу, або 14 млн куб м на 20 січня 2020 року.
“Transgaz запропонував таку ж місячну потужність на 20 січня 2020 року для реверсних потоків газу з Болгарії в Румунію в пункті “Негру Вода 1-Кардам”. Потужність Трансбалканського трубопроводу в пункті сполучення “Ісакча 1-Орловка” (кордон з Україною) не буде виділено самостійно, а буде запропоновано разом з потужностями в пункті “Негру Вода 1-Кардам”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в першу чергу в Transgaz хотіли запропонувати лише 4,4 млн куб м на добу для кожного з двох прикордонних пунктів, але джерела повідомили, що такі обсяги не задовольняють попит для України та Молдови.
“Молдова відправить приблизно 9-10 млн куб м на добу, а для Одеської області України знадобиться близько 4-5 млн куб м”, – повідомив один з трейдерів агентства.
У ICIS допускають, що новими контрактами Україна збереже свій транзит в країни Центральної Європи, проте втратить в Південно-Східну Європу і Туреччину, до яких газ з РФ буде надходити через “Турецький потік”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас