Мегабанк залучив п’ять мільйонів євро на кредитування підприємств мікро - та МСБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мегабанк залучив п’ять мільйонів євро на кредитування підприємств мікро - та МСБ

Особисті фінанси
118
Мегабанк залучив п’ять мільйонів євро на кредитування підприємств мікро - та МСБ
Керівництво АТ “МЕГАБАНК” 3 грудня підписало угоду з фондом, яким керує швейцарський менеджер з інвестиційних активів responsAbility Investments AG на надання старшого кредиту на загальну суму п’ять мільйонів євро.
Кошти, які надійшли від європейського інвестора, відкриють додаткові можливості для українських підприємців.
Голова Правління АТ “МЕГАБАНК” Олексій Яценко:
– Отримані грошові кошти будуть спрямовані на підтримку представників мікро -, малого та середнього бізнесу. Оскільки термін кредиту – три роки, це дає можливість нам забезпечити довгострокові фінансові відносини з нашими клієнтами.
Олексій Яценко додав, що перемовини зі швейцарськими партнерами розпочалися у травні 2019-го у столиці Боснії і Герцеговини Сараєво. А перед підписанням угоди “МЕГАБАНК” успішно пройшов дью-ділідженс – процедуру детальної незалежної перевірки об’єкту інвестування, яка здійснюється від імені інвесторів.
Нинішня угода з responsAbility Investments AG для “МЕГАБАНКУ” вже друга. Перша угода була проведена в листопаді 2012-го. Тоді два фонди приватних інвестицій під керівництвом responsAbility надали банку два трирічних кредити на загальну суму чотири мільйони доларів США.
– Гроші надавалися для підтримки мікрокредитування банку. Ми своєчасно повернули кредит у 2015-му. Цього року ми вирішили поглибити нашу співпрацю. Дякую команді responsAbility Investments AG за виявлену довіру. Нам важливо отримати оцінку сумлінного банку. Працюємо далі, не скидаючи обертів, – прокоментував Олексій Яценко.
МЕГАБАНК” продовжує активну роботу щодо залучення фінансування на міжнародних ринках. Так із початку року банк уклав із міжнародними партнерами п’ять угод на загальну суму $ 20 млн в еквіваленті, із них $ 11 млн за програмами підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу.
 
Для довідки.
responsAbility Investments AG – це провідний менеджер з активів, що спрямовуються на інвестиції в соціальні зміни в країни, що розвиваються. Це компанія з 16-річним досвідом. responsAbility управляє активами у розмірі три мільярди доларів США, інвестованими у 450 компаній з інклюзивними бізнес-моделями в 90 країнах. З моменту заснування компанії в 2003 році, фонди під керівництвом responsAbility виділили один мільярд доларів США на фінансування компаній, бізнес-моделі яких безпосередньо підтримують Цілі сталого розвитку Об’єднаних Націй.
За матеріалами:
Мегабанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас