Канадський мільярдер хоче задешево купити компанію Aston Martin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадський мільярдер хоче задешево купити компанію Aston Martin

Технології&Авто
700
Канадський мільярдер Лоуренс Стролл, співвласник команди Racing Point в «Формулі-1», планує купити більшу частину акцій британської компанії Aston Martin, повідомляє Autocar. Для цього створено консорціум інвесторів.
Aston Martin розраховує до 2023 року подвоїти свої продажі і реалізовувати щорічно у всьому світі по 14 000 автомобілів. Однак зараз один з найстаріших британських автовиробників відчуває серйозні фінансові проблеми.
Консорціум інвесторів на чолі з Строллом хоче скористатися низькою ціною акцій компанії Aston Martin, щоб купити їх якомога більше. Канадський мільярдер справедливо розраховує, що британська компанія буде приносити гарний прибуток після того, як в 2020 році почне продавати свій перший кросовер (DBX).
Офіційна прем’єра кросовера Aston Martin DBX відбулася минулого місяця. Ця новинка справила гарне враження своїм дизайном і технічними характеристиками.
Зараз акції Aston Martin розподілені наступним чином. 36% акцій має група Adeem/Primewagon (Кувейт), 31% акцій – фонд InvestIndustrial (Італія), 4% акцій – у концерну Daimler. Кому належать інші акції – не відомо.
Наразі статки Лоуренса Стролла оцінюють в 2,4 млрд. євро. Він зробив гроші на одязі преміум-класу. Його колекція класичних автомобілів Ferrari вважається однією з найкращих у світі.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас