Болгарія прийме газ РФ з "Турецького потоку" на початку 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія прийме газ РФ з "Турецького потоку" на початку 2020 року

Енергетика
304
Газотранспортна система Болгарії зможе прийняти російський газ з трубопроводу “Турецький потік” на початку 2020 року.
Про це заявив виконавчий директор компанії “Булгартрансгаз” Володимир Малінов, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на 24год.bg.
За словами Малінова, будівництво 11-кілометрової ділянки від компресорної станції “Странджа”, що з’єднує “Турецький потік” з болгарським “Балканським потоком”, вже повністю завершено. У найближчі дні “Булгартрансгаз” почне заповнювати його, а Туреччина заповнить 140-кілометрову ділянку на своїй території.
“Ми будемо готові до 15 грудня, вони, сподіваюся, до 20 грудня”, – сказав Малінов.
За його словами, це дозволить забезпечити з початку року постачання газу в Грецію і Північну Македонію існуючими трубопроводами.
Водночас до кінця травня 2020 року планується побудувати 308-кілометрову ділянку газопроводу від болгарського села Польські-Сєновець до кордону з Сербією поблизу міста Заєчар. До того ж моменту в Полські-Сєновець планується протягнути 168-кілометрову ділянку газопроводу від компресорної станції поблизу міста Провадвя.
Вже з 31 травня до Сербії через Болгарію можна буде поставляти в 8,75 млн кубометрів газу на день, що складе 3 млрд кубометрів на рік, при споживанні газу в країні близько 2,4 млрд кубометрів, каже Малінов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас