День фінансів, 6 грудня: подальша доля ПриватБанку і Укрбуду, спрощення кредитування ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 грудня: подальша доля ПриватБанку і Укрбуду, спрощення кредитування ФОП

3116
П’ятниця, 6 грудня: про спрощення для кредитування ФОП та у сфері нерухомості, долю ПриватБанку та Укрбуду:
Нацбанк спростив банкам кредитування ФОП. Правління НБУ затвердило зміни, які повинні спростити умови кредитування банками фізичних осіб – підприємців. Змінами передбачено, що для оцінки фізичних осіб-підприємців банки також зможуть використовувати портфельний підхід. Це правило буде поширено на всі кредити ФЛП до 5 млн грн.
Ліквідація схем у сфері нерухомості. ВР ухвалила закон з необхідними поправками до Податкового кодексу щодо реєстрації звітів про оцінку об’єктів нерухомості. У зв’язку з цим збір за довідку для купівлі та продажу нерухомості скасують. Раніше при купівлі або продажу нерухомості потрібно було придбати довідку оцінки вартості нерухомості з єдиної бази. Авторизовані Фондом держмайна електронні майданчики за свої “послуги” стягували з оцінювачів і нотаріусів по 680-1800 грн.
Бізнес оцінив фіскальний тиск на нього. Згідно з проведеним дослідженням, український бізнес погіршив оцінку податкової системи України. Про це йдеться в дослідженні Європейської бізнес-асоціації. Незадоволеність податковим законодавством зросла до 26%. Раніше було 23%. Найбільш оптимістичні настрої щодо стану податкової системи підприємці відчували наприкінці 2018 – початку 2019 року.
Ситуація з “Укрбудом”. У компанії “Інтергал-Буд” заявили, що розглядають можливість завершення проєктів “Укрбуду”, але будь-які зафіксовані домовленості зараз відсутні. У компанії додали, що держава не може залишатися осторонь і має відреагувати на звернення та акції протесту ошуканих покупців “Укрбуду”. Нагадаємо, що вранці 5 грудня в Києві на вулиці Банковій під будівлею Офісу Президента інвестори понад 20 житлових комплексів держкорпорації “Укрбуд” провели мітинг у зв’язку з повною зупинкою будівництва будинків у різних регіонах України.
Доля ПриватБанку. Міністр фінансів Оксана Маркарова розповіла про подальшу долю ПриватБанку: його планують приватизувати і знову повернути на приватний ринок. На питання про ймовірне злиття Приватбанку і Ощадбанку Маркарова відповіла, що планів про злиття з Ощадбанком немає.
До речі, у ПриватБанку найбільш розгорнута мережа відділень, банкоматів і терміналів в Україні, це зробило його картки ключовим засобом взаєморозрахунків для мільйонів українців. Якщо ви хочете дізнатися 5 популярних способів поповнити картку «Привату» – читайте новий путівник Finance.ua Поповнення картки Приватбанку – просто, швидко, зручно 💳
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас