Федоров пояснив, які дані отримають завдяки перепису населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров пояснив, які дані отримають завдяки перепису населення

Казна та Політика
667
Верифікація реєстрів перепису населення дозволить отримати інформацію, скільки в Україні проживає людей і який в них соціальний статус, однак для більш детальних категорій потрібні додаткові дослідження.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
“Переписом займається Державна служба статистики, це їх зона відповідальності. Але завдяки верифікації реєстрів ми зможемо зрозуміти, скільки реально людей проживає, хто ці люди і так далі. Все залежить від політики нашого перепису, що ми хочемо отримати взагалі від цього перепису. Скільки проживає людей і який статус у цих людей – ми зрозуміємо. Скільки школярів, пенсіонерів, скільки людей отримують пільги і так далі. Але релігійні і інші питання – це потрібні додаткові соціологічні дослідження”, – сказав Федоров.
Урядовець також додав, що він знає про різні підходи ООН щодо перепису населення, і один з таких підходів – це верифікація реєстрів та додаткові дослідження.
“Це один з варіантів, який за нуль гривень може це зробити”, – зазначив Федоров.
Раніше Finance.ua повідомляв, що 2 грудня у Києві розпочався пробний перепис населення – підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас