Електронний перепис населення не замінить повноцінний - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електронний перепис населення не замінить повноцінний - експерт

Казна та Політика
384
Електронний перепис населення не зможе надати достатньо репрезентативної інформації про населення України.
Про це у Facebook написала директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова.
“Я категорично проти заміни повноцінного перепису населення оцінками його кількості. Аргументів дуже багато, і, відверто кажучи, я вже втомилася їх наводити.
Складається враження, що головні видатки бюджету – це фінансування наукових досліджень та проведення перепису – єдиного джерела всебічної інформації про населення”, – пише Лібанова.
Вона також зазначає, що в інших країнах велику роль в аналізі населення відіграють демографічні регістри, яких не існує в Україні.
“У більшості розвинених країн існують демографічні регістри, що містять різноманітну інформацію, але і там переписи проводяться. Проводяться з використанням даних регістрів, по вузькому колу питань, але проводяться.
В Україні ж таких регістрів просто не існує, і оцінка кількості населення, проведена з величезною кількістю припущень, їх не може замінити.
За відсутності надійної інформації про генеральну сукупність (про все населення країни і його розміщення по території) неможливо забезпечити належну репрезентативність вибіркових (соціологічних) досліджень”, – підкреслила Лібанова.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас