Бізнес оцінив фіскальний тиск на нього (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес оцінив фіскальний тиск на нього (інфографіка)

Особисті фінанси
1599
Згідно з проведеним дослідженням, український бізнес погіршив оцінку податкової системи України.
Про це йдеться в дослідженні Європейської бізнес-асоціації.
Опитування за період квітень – жовтень 2019 року демонструє деяке погіршення настроїв експертів. Показник Індексу склав 2,90 балів з 5 можливих, у порівнянні з 2,98 у попередньому період.

Карти для зберігання грошей

Найбільш оптимістичні настрої щодо стану податкової системи підприємці відчували наприкінці 2018 – на початку 2019 року.
Задоволеність податковим законодавством – зросла частка невдоволених податковим законодавством – 26%. Раніше було 23%. 59% експертів вважають якість податкового законодавства України задовільною.
Бізнес оцінив фіскальний тиск на нього (інфографіка)
Сприяння чинного податкового режиму веденню бізнесу – 64% респондентів, в минулому періоді – 68%.
Підготовка податкової звітності та адміністрування податків – 18% експертів оцінили позитивно, 33% – вважають процедуру обтяжливою.
Бізнес оцінив фіскальний тиск на нього (інфографіка)
Фіскальний тиск – відчули на собі 28% респондентів. 29% – тиск був майже відсутній, 9% експертів не зіштовхнулися з цим явищем впродовж досліджуваного періоду.
Бізнес оцінив фіскальний тиск на нього (інфографіка)
Кількість незадоволених якістю податкових сервісів – 29%, у попередньому періоді було 24%. Водночас 33% задоволені якістю податкового обслуговування, а ще 38% вказали на задовільний рівень послуг.

Довідка Finance.ua

  • Прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що уряд запускає програму з підтримки малого та середнього підприємництва. Згідно з нею передбачається:
  • видача кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на 5 років під 5% річних (виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочі місця);
  • кредити під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн (бізнес, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставку буде знижено на 0,5%);
  • кредити під 9% річних (для бізнесу з виручкою до 50 млн грн).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас