Милованов розповів, хто стежитиме за дешевими кредитами для малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов розповів, хто стежитиме за дешевими кредитами для малого бізнесу

Кредит&Депозит
807
Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов розповів про кредити від 1,5 млн гривень для малого та середнього бізнесу з маленькими відсотками, які анонсував Президент України Володимир Зеленський.
Про це він розповів в ефірі “Сніданку з 1+1”.
“Для того, щоб отримати кредит для розвитку бізнесу, потрібно буде показати, що є бізнес-план та його справжність. Я думаю, що люди мають мати можливість розвивати свій бізнес. 1,5 млн – це не такі великі гроші, щоб цим почав зловживати існуючий великий чи середній бізнес, хоча спроби, можливо, будуть, для цього є певний моніторинг, але це можливість для людини, яка хоче щось спробувати. Дійсно спробувати, і 5,7 і 9% – це такі відсотки, за яких можна ризикнути, бо за 20% ви сьогодні не ризикнете”, – розповів міністр.
Ведуча спитала, як саме уряд буде моніторити ці кредити.
“Цільове використання є критично важливим, людина буде брати гроші під конкретні речі. Наприклад, якщо ви хочете відкрити кав’ярню, то гроші не просто будуть видаватись вам на рахунок, а ви напишете: я хочу купити це, заплатити за це і банк буде слідкувати за тим, щоб ви використовували гроші так, як заявили”, – відповів Милованов.
Міністр уточнив, що за виданими грошами буде стежити банк та певна агенція: “Буде агенція, яка страхує кредит на випадок, якщо банк не бачить кредитної історії, або бачить великі ризики. Там буде ціла інфраструктура. Зараз цей механізм створюється (агенції) і прописується”.
Журналіст запитав, чи будуть умови однакові для всіх, чи банк зможе за бажанням не видавати кредит.
“Будуть чіткі конкретні умови, які потрібно виконати. Буде чітко прописано, як має виглядати типовий бізнес-план, що людина має купити, якщо вона хоче цей бізнес-план впровадити”, – відповів він.
За словами Милованова, вся детальна інформація про програму буде скоро повідомлена.
“Буде веб-сайт, який незабаром анонсують, на ньому будуть всі банки, куди можна звертатися за таким кредитом. Точно будуть державні банки, тому що у них багато відділень і вони мають певну інфраструктуру і надійність, але всі інші банки, які хочуть приєднатися до цієї програми будуть також анонсовані на цьому сайті”, – резюмував міністр.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас