SpaceX успішно запустила корабель Dragon, що літав двічі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX успішно запустила корабель Dragon, що літав двічі (відео)

Технології&Авто
624
SpaceX в рамках співпраці з NASA приступила до 19-ї місії з комерційного постачання до Міжнародної космічної станції. Запуск відбувся з мису Канаверал у Флориді о 19:29 за Києвом 5 грудня. Ракета Falcon 9 з капсулою Dragon відправила на МКС більш ніж 2,6 тонни вантажу, призначеного для екіпажу. До речі, це був ювілейний 75-й запуск Falcon 9.
Вантажний корабель вже двічі побував у космосі – спочатку у 2014 році, а потім у 2017 році. Що стосується Falcon 9, то SpaceX використовувала перший ступінь версії Block 5, фінальної модифікації, який запускався вперше. Компанія посадила його на плавучу платформу в Атлантичному океані, хоча раніше в таких місіях повертала ступінь на основну площадку LZ-1 недалеко від стартового комплексу.
Після того як Dragon досягне МКС, екіпаж станції здійснить захоплення корабля за допомогою маніпулятора Canadarm2 і пристикує його до модуля «Гармонія». Він пробуде на станції близько чотирьох тижнів, за цей час його розвантажать і помістять в нього більш ніж 1,7 тонни вантажу, призначеного для повернення на Землю. В основному це будуть результати експериментів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас