США погрожують Франції митом у $2,4 млрд через «цифровий податок» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США погрожують Франції митом у $2,4 млрд через «цифровий податок»

Світ
483
США розглядають можливість введення 100% мита на 63 види товарів з Франції з 2020 року у відповідь на податок для провідних американських IT-компаній, який у липні схвалив французький сенат.
Про це йдеться в заяві торговельного представництва США.
На думку американського відомства, податок на цифрові послуги дискримінує американські компанії і накладає на них «надмірний тягар».
У відповідь уряд Франції заявив, що Європейський Союз введе відповідні заходи, якщо США продовжать погрожувати митом у $2,4 млрд, пише Bloomberg.
Мита, які США загрожують ввести на французькі товари, перш за все можуть торкнутися косметики, сумок, а також сиру та вина. Об’єм введеного мита оцінюють у $2,4 млрд.
Нагадаємо, що сенат Франції в липні цього року затвердив 3% податок на доходи найбільших транснаціональних IT-компаній, отримані компаніями з доходом більше 25 млн євро у Франції та 750 млн євро ($838 млн) по всьому світу. Серед компаній з такими доходами американські Google, Amazon, Facebook і Apple.
Цей захід викликав негативну реакцію з боку Вашингтона. Так, Торговельне представництво США відкрило розслідування відносно нового податку, який назвало «нерозумним».
Слідом за французами 3% податок ввів і уряд Італії.
Нещодавно уряд Чехії схвалив введення щорічного 7% податку на доходи міжнародних IT-компаній.
Молдова також вводить 20% податок для провідних постачальників IT-послуг Netflix, Facebook і Google.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас