Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про будівництво метро в Харкові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про будівництво метро в Харкові

Казна та Політика
225
Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроект №0008 “Про ратифікацію фінансової угоди (проект “Розширення харківського метрополітену” (проект “Продовження третьої лінії метрополітену в місті Харків”) між Україною та Європейським інвестиційним банком”.
За документ проголосували 337 парламентаріїв.
Так, закон Про ратифікацію є формою надання Україні згоди на обов’язковість виконання положення цієї фінансової угоди. Так, статтею 12.5 Угоди визначено, що вона набирає чинності з дати набрання чинності законом про її ратифікацію.
У пояснювальній записці зазначено, що реалізація проекту “Продовження третьої лінії метрополітену в місті Харків” здійснюватиметься за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку на наступних умовах: сума позики становить 160 млн євро; ставка відсотків – Euribor + спред; кількість траншів – 20; мінімальна сума траншу – 5 млн євро.
Зазначається, що загальний період погашення позики – 25 років, включаючи пільговий період – 4 роки. При цьому перша дата погашення позики – 20.04.2022, а остання дата погашення позики – 20.10.2042.
Зокрема, позика погашатиметься піврічними платежами; комісія за резервування коштів не стягується.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас