Набули чинності нові правила планування будівництва доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набули чинності нові правила планування будівництва доріг

Особисті фінанси
500
Сьогодні набув чинності Закон про внесення змін до ЗУ “Про джерела фінансування дорожнього господарства України” щодо впровадження середньострокового планування розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування.
Закон № 282-ІХ опублікований в офіційній газеті Верховної Ради “Голос України” .
Документ скасовує погодження з комітетом ВР з питань бюджету переліків об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг.
Документ передбачає надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування, серед іншого, проектно-вишукувальних, науково-дослідних робіт, функціонування інформаційно-аналітичних систем, паспортизації технічного нагляду, обстеження стану доріг, зокрема залучення інженера-консультанта.
Закон впроваджує:
  • нові підходи до середньострокового планування будівництва, реконструкції;
  • нові підходи до ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення;
  • розширюють можливості регіонів щодо використання коштів територіальних дорожніх фондів та субвенції з державного бюджету.

Довідка Finance.ua

  • Укравтодор отримав 1 млрд грн на ремонт доріг завдяки зміцненню гривні. Курс знизився за січень-листопад 2019 року на 13,2%.
  • Раніше повідомлялося, що Україна хоче відмовитися від ямкового ремонту доріг вже з 2020 року.

Вигідні картки для водіїв

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас