Новосад спростовує введення принципу "гроші за школярем" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новосад спростовує введення принципу "гроші за школярем"

Казна та Політика
356
Міністр освіти та науки Ганна Новосад запевнила, що принцип “гроші ходять за школярем”, який анонсував Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, не буде впроваджуватися.
Про це заявила урядовець у коментарі виданню LB.ua.
“У нас з Прем’єр-міністром сталося певне непорозуміння у термінах. Механізм “гроші ходять за дитиною” наразі ніхто не вводитиме. Однак з наступного року ми даватимемо кошти на місця фінансування заробітної плати вчителів щодо реальної кількості учнів станом на жовтень 2019 року”, – сказала Новосад.
Вона пояснила, що “останні кілька років заробітна плата розраховувалася відповідно до кількості учнів дворічної давності, а контингент за останні роки значно зріс, і виходить, що областям не завжди вистачало коштів, щоб виплачувати і оклад, і надбавки, у тому числі за престижність”.
Міністр зазначила, що МОН підтримуватиме розвиток мережі опорних шкіл.
“Ми будемо виділяти кошти на реконструкцію та будівництво опорних шкіл у селах. Звісно, перше питання – до якості освіти, у сільських закладах вона часто погана, але найважливіше, коли буде відновлено хорошу опорну школу, місцева влада зможе аргументувати, чому важливо возити дітей саме до неї. Це, у свою чергу, також впливатиме на підвищення зарплати вчителів”, – сказала вона.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас