Фахівці галузі поділилися прогнозом, коли прийдуть крупні іноземні інвестиції у нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фахівці галузі поділилися прогнозом, коли прийдуть крупні іноземні інвестиції у нерухомість

Особисті фінанси
112
Цього року у ринок нерухомості інвестували понад 130 мільйонів доларів. Це – переважно локальні інвестори. Аналітика показує позитивну динаміку розвитку галузі, але вона потребує іноземних інвестицій. Таку думку висловили експерти на Міжнародному інвестиційному форумі із нерухомості країн Східної Європи – V Eastern Europe Real Estate Forum 2019, що відбувся 26 листопада у InterContinental.
“Іноземні інвестори поки що придивляються до нашого ринку нерухомості. Без вирішення низки питань на законодавчому рівні крупний інвестор в Україну не прийде. Перш за все, це – проведення судової реформи, боротьба з рейдерством та вигідні умови кредитування”, – повідомила засновниця Українського клубу нерухомості (UREClub) Ольга Соловей.
Фахівці галузі поділилися прогнозом, коли прийдуть крупні іноземні інвестиції у нерухомість
Такої ж думки дотримується і Партнер, керівник практики нерухомості та будівництва міжнародної юридичної компанії DLA PIPER Ukraine Наталія Кочергіна.
На думку представниці міжнародної юридичної компанії, найголовніше – реформа судової системи та боротьба із рейдерством.
“Дуже актуально проведення судової реформи, тобто, її продовження”, – переконана Наталія Кочергіна, уточнюючи, що це і скорочення кількості суддів Верховного суду, скасування адвокатської монополії. За її словами, опосередковано це буде впливати на ринок нерухомості також.
Пані Наталія наголошує на важливості боротьби із рейдерством. “На це спрямовані посилення вимог до реєстрації та реєстраторів. Що це означає? Що реєстрацію зможуть здійснювати лише нотаріуси за певним переліком документів з можливістю оскарження. А також посилення відповідальності за незаконні дії з реєстрацією для нотаріусів”, – зазначила вона.
Фахівці галузі поділилися прогнозом, коли прийдуть крупні іноземні інвестиції у нерухомість
Фахівці ринку нерухомості очікують заходу на ринок великих міжнародних груп, які якісно його змінять та прогнозують, що це може відбутися уже наступного року.
Зокрема, успіх Грузії переконує, що за наявності кредитування та покращення інвестиційного клімату в країні можна досягти мільярдних інвестицій.
За даними Держстату, 2019 року Україна отримала $1,8 млрд іноземних інвестицій, з яких 12,9% прийшли у нерухомість.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас