День фінансів, 4 грудня: 5% кредити для бізнесу, е-ліміт інвестицій за кордон для фізосіб, прогноз інфляції від НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 грудня: 5% кредити для бізнесу, е-ліміт інвестицій за кордон для фізосіб, прогноз інфляції від НБУ

485
Середа, 4 грудня: про кредити для бізнесу, е-ліміти інвестицій для фізосіб та дезінфляційний тренд від НБУ:
НБУ планує збільшити е-ліміт інвестицій за кордон для фізосіб Національний банк України розглядає можливість збільшення е-ліміту інвестицій за кордон для фізичних осіб з 50 тис. євро до 100 тис. євро на рік у разі ухвалення парламентом у другому читанні законопроекту щодо BEPS.
Президент анонсував 5% кредити для бізнесу. Володимир Зеленський розповів про нову державну програму “Повертайся і Залишайся” для всіх українців, які проживають за кордоном. За його словами, першим етапом цієї програми стануть доступні кредити для бізнесу. Кому і на яких умовах даватимуть такі кредити – читайте тут.
Скасування безвідсоткових кредитів на квартиру для держслужбовців. Кабмін скасував дію постанови, згідно з якою державним службовцям надавалися безвідсоткові кредити для житлового будівництва або придбання квартир чи індивідуальних житлових будинків. Раніше безвідсотковий кредит надавався держслужбовцю уповноваженим банком тільки 1 раз протягом періоду перебування на державній службі.
Дезінфляційний тренд: прогноз від НБУ. У Національному банку України повідомили, що за підсумками 2019 року очікується, що інфляція в Україні складе 6% — рекордно низький показник. Раніше в Нацбанку прогнозували, що інфляція в Україні в 2019 році повинна скласти 6,3% з подальшим зниженням до 5% в 2020 році.
А про те, як економити на дрібницях і при цьому накопичити на дорогі подарунки, йдеться у новому путівнику Finance.ua Що можна купити через рік, відкладаючи N гривень на місяць?
Ухвалено законопроект про процедури банкрутства. Законопроект усуває недоліки кодексу України щодо процедур банкрутства щодо недопущення відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій для недопущення порушення норм Конституції України.
Законопроект про ринок електроенергії. ВР ухвалила в другому читанні зміни до Закону України “Про ринок електричної енергії”. У документі передбачена правка, якою забороняється продаж та/або постачання електричної енергії, що імпортується з Російської Федерації, за двосторонніми договорами та на внутрішньодобовому ринку.
План “Б” на випадок проблем з газом. У Верховній Раді заявили, що мають план “Б” на випадок проблем з газом під час опалювального сезону 2019/2020. Так в разі проблем з опаленням газом планують використовувати електроопалення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас